Riviera-House-by-Geometrix-Design (1)

Russian architecture studio Geometrix Design helmed the interior design of the Kutuzovskaya Riviera home in one of Moscow’s elite apartment buildings.

This 1,507 square foot glamorous and cozy single family residence was completed in 2012.

Riviera-House-by-Geometrix-Design (3) Riviera-House-by-Geometrix-Design (4) Riviera-House-by-Geometrix-Design (5) Riviera-House-by-Geometrix-Design (6) Riviera-House-by-Geometrix-Design (7) Riviera-House-by-Geometrix-Design (8) Riviera-House-by-Geometrix-Design (9) Riviera-House-by-Geometrix-Design (10) Riviera-House-by-Geometrix-Design (11) Riviera-House-by-Geometrix-Design (12) Riviera-House-by-Geometrix-Design (13) Riviera-House-by-Geometrix-Design (14) Riviera-House-by-Geometrix-Design (15) Riviera-House-by-Geometrix-Design (16) Riviera-House-by-Geometrix-Design (17) Riviera-House-by-Geometrix-Design (18) Riviera-House-by-Geometrix-Design (19) Riviera-House-by-Geometrix-Design (20) Riviera-House-by-Geometrix-Design (21)

 

Kutuzovskaya Riviera Apartment Interior by Geometrix Design:

Home is warmth and family, that’s what architects of Geometrix Design Studio kept in mind while working out the home-like design of the interior.
Warm colors, wood, and stone make the atmosphere cozy and relaxed. A large dining table automatically folds to create an even bigger area for having meal. Easy chairs and massive cozy luminaires over the dinner area are just perfect for harmonious gatherings of a big family and their guests. The snow-white kitchen against the background of a slate stonewall serves as a compositional center, a wide counter being another area for share time. The doors of the wall-mounted closets open upwards, and due to the automatic push-button control, they can be even used by small children.

The wall unit in the living room was made according to the design worked out by the architects of the studio. This geometric formation effectually masks a solid column, serves as a storage system and a rack for a home theater, and hides a movable partition between the living room and privy areas. Two bright color emphases – comfortable swivel armchairs – allow viewing a great panorama out of the window, reading a book, or just sitting and watching the home theater.

The style of the bedroom is rather laconic: gentle colors inspire you and help relax. The bed like flows out of the wall decorated with soft leather panels. The architects also used this approach in designing the main bathroom unit: the floor made of specifically processed wood smoothly transfers into one of the walls. A mirror and a light are built into the wooden panels, and the other walls are decorated with mosaic boards.

The children’s room is one of the most outstanding places in the apartment. The extraordinary wall unit attracts your attention immediately. It is made according to the design of the studio architects and serves as a storage system, a closet, and a playing area at the same time. It has closed drawers and open round sections perfect for storing toys. The major highlight is in the center – a stairway leading to the “roof” of the closet covered with soft pillows: there you can just sit and read a book, or make a defense headquarters (just like the boys living in this room did, where they have an armory and seizure of the territory schemes). A child can climb up the roof both with the help of the staircase and a rope fixed in the left corner, the circles in this case being additional stairs.

One of the walls is decorated with soft puzzle-shaped panels made according to the designers’ idea. Here they chose one major color that serves as an accent – a positive orange combined with 3 tints of grey. When the boys grow up, the panels can be taken off to make the interior more composed.

 

Photos by Zinur Razutdinov

 

Leave a reply