S13

Christ.Christ. Associated Architects, an architecture firm based in Germany, designed the renovation of this former 60s family home called ‘House S’ located in Wiesbaden, Germany. Due to space contraints with the existing building, what used to be a single storey residence was turned into a the two storey structure. What’s impressive with the second level was the addition of the roof gardeninspired by the beautiful landscape of the countryside.

The new structure creates zones with different qualities: in the south-west a meadow with a small apple tree, in the north a stone paved courtyard with a pine tree and in the east a roof terrace with a magnolia.

Also in the same level are three ‘boxes’. One that contains the master bedroom, dressing room and bath room. The other two is where the personal living room and home office of the owners are located. On the ground floor, most of the walls were removed giving way to a more open living area and a kitchen space at the center. The only other room located here are the children’s rooms. Making room for the guests are the rooms in the basement. Zoning different spaces in separate levels optimizes individuality of its users. Don’t worry about the large windows around this home, effective insulation ensures energy efficiency by the use of triple glazing on windows.

S12 s11 contemporary house design S3 S6 S7 s14 s15 s16 S18 s21 s22 s24 S9 s8

Christ.Christ. Associated Architects website.

 

[via chictip]

 

Leave a reply