thedovehouse

Don’t Move, Improve award winner London based studio Gundry & Ducker showcase their project Dove House.  Modern designed extension to a traditional Victorian terraced house.

A formerly dark and narrow kitchen area was transformed into a light filled kitchen and family room. The ground floor was expanded sideways into an unused yard area and backwards into an area previously occupied by an outside WC.

The internal structure of the new roof is exposed internally to give a rhythm and texture to the interior with an internal lightwell formed between the old and new.

The monochrome palette in the new parts of the house contrast with the Edwardian colours used in the existing house. External materials are black stained larch arranged to form a corduroy pattern and polished concrete flooring.

house design tantallonrd2 tantallonrd5  thedovehouse5

Visit Gundry and Ducker’s website.

 

Leave a reply