Impressive Renovation of a Hundred Year Old Parisian House with Red Cedar by CUT Architectures

CUT Architectures renovated and extended a hundred year old home in Paris.  The existing House in Meudon was refurbished while keeping the sentimentality of the former structure. Description by CUT Architectures: The project is the extension and refurbishment of a very small detached house in Meudon, one of the nearest suburbs of western Paris. The location is exceptional; the plot is on the hill offering fantastic views and facing a park. [...]

 

Eye-Catching House Extension Designed with Diagonal Strips of Wood by Franz Architekten

Austrian studio Franz Architekten has designed the extension of a family home in Vienna. The 80-year-old family home in Wienerwald was clad with grey larch boards that contrast the white rendered façade of the existing house. Project description from Heimspiel: After, the young family were taken by the idea of a single-family house in the countryside. In the Wienerwald they found a little house in need of rehabilitation with a [...]

 

Playfully Creative High School Crinkled Wall by Wiesflecker Architekten

In 2009, a historic high school in the Schillerstraße in Kufstein, Austria underwent a unique renovation and extension whose designer was even decided over an architectural competition. Johannes Wiesflecker emerged as the winner as he was able to come up with an urbanistic approach to the already existing basic building structures. The best part of Wiesflecker’s design would have to be the crinkled wall, which he created in collaboration with the artist [...]

 

Exotic Design of The Eyelid House by Fiona Winzar Architects

Australian studio Fiona Winzar Architects have designed The Eyelid House located in South Yarra, Melbourne, Australia. This contemporary home was completed in 2007. The Eyelid House by Fiona Winzar Architects: The bespoke rear addition to this inner Melbourne Victorian terrace features a roof form reminiscent of an eyelid, which provides privacy from the neighbouring three-storey building. The arabesque interior, which includes artisan produced stained-glass and crafted wooden screens, is complemented by the owner’s collection of vintage [...]

 

The Dove House

Don’t Move, Improve award winner London based studio Gundry & Ducker showcase their project Dove House.  Modern designed extension to a traditional Victorian terraced house. A formerly dark and narrow kitchen area was transformed into a light filled kitchen and family room. The ground floor was expanded sideways into an unused yard area and backwards into an area previously occupied by an outside WC. The internal structure of the new roof is exposed [...]