Acoustic Alchemy by Hyla Architects

Singapore-based Hyla Architects has designed a two-storey residence called Acoustic Alchemy that seems to be oozing with much warmth and such welcoming atmosphere.

Super Comfy Acoustic Alchemy by Hyla Architects2 Super Comfy Acoustic Alchemy by Hyla Architects3 Super Comfy Acoustic Alchemy by Hyla Architects4 Super Comfy Acoustic Alchemy by Hyla Architects5 Super Comfy Acoustic Alchemy by Hyla Architects6

Description by Hyla Architects:

The living, dining and kitchen areas of this 2-storey semi-detached house have been designed as one large AV and entertainment space, efficiently soundproofed by double glazed sliding-folding doors. The two side walls that flank this space were intentionally built to taper towards the rear. This creates a slightly funnelled space that not only enhances the acoustic qualities of the room but also enables storage niches along the thicker ends of the walls to house hi-fi equipment.

The client’s massive sculptural horn speakers anchor the front end of the space and an outdoor terrace and lap pool anchor the rear. On the second storey, bedroom windows are recessed into curved walls which protrude subtly from the blank facade, recalling the form of the client’s horn speakers. A large skylight on the roof illuminates the second storey hallway glass floor and transmit light into the first storey living room as well. On the RC flat roof, a layer of turfing efficiently insulates the house against heat.

Super Comfy Acoustic Alchemy by Hyla Architects7 Super Comfy Acoustic Alchemy by Hyla Architects8

[via archdaily]

 

Leave a reply