candy-factory-lofts-by-johnson-chou (1)

Johnson Chou studio have designed the sleek interior of a penthouse at the Candy Factory Lofts located in a vibrant neighborhood in Ontario, Canada.

candy-factory-lofts-by-johnson-chou (2) candy-factory-lofts-by-johnson-chou (3) candy-factory-lofts-by-johnson-chou (4) candy-factory-lofts-by-johnson-chou (5) candy-factory-lofts-by-johnson-chou (6) candy-factory-lofts-by-johnson-chou (7) candy-factory-lofts-by-johnson-chou (8) candy-factory-lofts-by-johnson-chou (9) candy-factory-lofts-by-johnson-chou (10) candy-factory-lofts-by-johnson-chou (11) candy-factory-lofts-by-johnson-chou (12) candy-factory-lofts-by-johnson-chou (13) candy-factory-lofts-by-johnson-chou (14) candy-factory-lofts-by-johnson-chou (15)

 

Description by Johnson Chou:

Situated in a turn of the century candy factory, this 2,700 square foot loft penthouse suite was one of Toronto’s first residential adaptive re-use projects of its kind.

The owner, an avid sportsman with a penchant for traveling to remote areas to camp in the wilderness, requested a residence that evoked, within an urban context, a sense of the landscape he loved so much.

Capitalizing on the generous ceiling heights on the first level of the loft, the spaces are linked by many variations in level, the architectural promenade manifesting as ramps and steps evocative of the outdoors. With ebony wood veneer panels the ground floor comprising of kitchen, living, dining, study / guest quarters and ensuite is intentionally dark and chiaroscuro.

Accessed by a bird-cage / tree-like spiral stair, the second level by contrast is bright and airy as if one were to reach the top of a tree. With spectacular views of downtown, a large deck with dining and lounge areas is envisioned as an extension of the master bedroom.

 

Photos courtesy of Johnson Chou

 

Leave a reply