espace-st-denis-house-by-anne-sophie-goneau (1)

Canada-based architect Anne Sophie Goneau have designed the Espace St-Denis residence located in Montréal, Québec, Canada.

The brick-clad feature wall on both sides of this 120 square meter house gives a rustic charm in contrast to its modern interior and simple furniture.

espace-st-denis-house-by-anne-sophie-goneau (2) espace-st-denis-house-by-anne-sophie-goneau (3) espace-st-denis-house-by-anne-sophie-goneau (4) espace-st-denis-house-by-anne-sophie-goneau (5) espace-st-denis-house-by-anne-sophie-goneau (6) espace-st-denis-house-by-anne-sophie-goneau (7) espace-st-denis-house-by-anne-sophie-goneau (8) espace-st-denis-house-by-anne-sophie-goneau (9) espace-st-denis-house-by-anne-sophie-goneau (10) espace-st-denis-house-by-anne-sophie-goneau (11) espace-st-denis-house-by-anne-sophie-goneau (12) espace-st-denis-house-by-anne-sophie-goneau (13) espace-st-denis-house-by-anne-sophie-goneau (14) espace-st-denis-house-by-anne-sophie-goneau (15) espace-st-denis-house-by-anne-sophie-goneau (16) espace-st-denis-house-by-anne-sophie-goneau (17) espace-st-denis-house-by-anne-sophie-goneau (18) espace-st-denis-house-by-anne-sophie-goneau (19) espace-st-denis-house-by-anne-sophie-goneau (20)

Description by Anne Sophie Goneau:

The mandate to divide WAS Each living area in order to maximize while Maintaining the architectural integrity of the Existing Rental contents, each room with natural light. The concept WAS to highlight the raw materials, Discovered falling on the demolition, in order to Communicate Their material, embossed and color Their environment.

The open kitchen is the focal point of the space, it Unfolds on the dining room and living room, Where the master bedroom fits. It is bounded by a glass wall All which preserves the view of the bare brick, an archaeological reminder wanting to highlight the raw materials Existing as an exhibitor showcase.On the ground, a radiant hot water heating system installed under WAS a concrete slab, All which WAS covered by a light gray epoxy and polyurethane matt finish.

The steel beam, flameproof, delimits the transition area. In the corridor leading to the bathroom, a light-emitting diode WAS installed recessed in the ceiling for a more intimate setting, All which features the original hemlock wall.

 

Photos courtesy Adrien Williams

 

Leave a reply