poliedrohabitabledesignmiguelvilla2

Architect Manuel Villa’s project objective is to design a shelter in the back garden, far away from the city in which he could spend time with his family for leisure, play or a quiet reading nook.

Also, to prod his son’s developing curiosity, he came up with an interesting shape for this structure, a polyhedron. (In elementary geometry a polyhedron (plural polyhedra or polyhedrons) is a geometric solid in three dimensions with flat faces and straight edges.) Specifically a ”Truncated Cuboctahedron” – transformed into a living space, a freestanding structure, one side is open to the landscape, with small openings in its sides and top to allow entry optimum natural light and ventilation conditions. While inside has ample space for drawing, some utilities and a comfortable sitting area.

poliedrohabitabledesignmiguelvilla poliedrohabitabledesignmiguelvilla1  poliedrohabitabledesignmiguelvilla3 poliedrohabitabledesignmiguelvilla7 poliedrohabitabledesignmiguelvilla8 poliedrohabitabledesignmiguelvilla9 poliedrohabitabledesignsergiogomez poliedrohabitabledesignsergiogomez1 poliedrohabitabledesignsergiogomez3poliedrohabitabledesignlayoutsection1 poliedrohabitabledesignlayoutsection design poliedrohabitabledesignlayoutplan1 poliedrohabitabledesignlayoutelevation1 poliedrohabitabledesignlayoutplanconcept poliedrohabitabledesignlayoutplan

Photos by Manuel Villa | Sergio Gomez via plataforma arquitectura

 

Leave a reply