Playfully Creative High School Crinkled Wall by Wiesflecker Architekten

In 2009, a historic high school in the Schillerstraße in Kufstein, Austria underwent a unique renovation and extension whose designer was even decided over an architectural competition. Johannes Wiesflecker emerged as the winner as he was able to come up with an urbanistic approach to the already existing basic building structures. The best part of Wiesflecker’s design would have to be the crinkled wall, which he created in collaboration with the artist Karl-Heinz Klopf. The artists have shaped the southeast façade with a very striking three-dimensional concrete structure that hangs like a sheet of crumpled paper extending from the first floor up to the roof of the school.

Playfully Creative High School Crinkled Wall by Wiesflecker Architekten2 Playfully Creative High School Crinkled Wall by Wiesflecker Architekten3 Playfully Creative High School Crinkled Wall by Wiesflecker Architekten4 Playfully Creative High School Crinkled Wall by Wiesflecker Architekten5 Playfully Creative High School Crinkled Wall by Wiesflecker Architekten6 Playfully Creative High School Crinkled Wall by Wiesflecker Architekten7

[via urdesign]

 

Leave a reply