chatou-by-h2o-architectes (1)

Paris-based studio h2o Architectes designed the Chatou, a conversion project of an abandoned garden pavilion into a teenager’s abode.

This 24 square meter structure has spaces for living, washing, sleeping and studying in 4-split levels fitted with furniture made of birch plywood.

chatou-by-h2o-architectes (2) chatou-by-h2o-architectes (3)chatou-by-h2o-architectes (4)

Chatou by h2o Architectes:

The agency was asked to reflect on the redevelopment of a gazebo in bachelor for teen road to emancipation. To maximize a relatively small area, we decided to reverse the perspective and not try to get the furniture in the house but the house in the cabinet! Also incredible that this view may seem, he lifted instantly any blockages which manifested at the sight of a small space design.

Living furniture was a way to reap the benefits of its storage qualities, while getting rid of the inconvenience clutter. This is the furniture itself is space; it more smoothly, more, it releases an unexpected space and maximizes its primary function. Using a computer 3D work, the agency has implemented a large thick-walled on three-quarters of the height of the pavilion in which superimposed storage, storage, a lounge, a toilet block , a work space and a bed. This process coupled with the deployment of space in half levels, freed surface unexpected release at the living and working space.

With a pleasure and an amazing skill, the occupant can leisurely access to the three floors of storage and find its way of specific support points (store, stay, wash, work, sleep) after his ascension.

To accentuate the effect of a single piece of furniture you live, the whole development is treated with a single material against a birch plywood. From the outside there is no sign the manifest destiny of this “unit of care for pre-adult”!

chatou-by-h2o-architectes (5)

Photos by Stéphane Chalmeau.

 

Leave a reply