Kovac Design Studio have designed this contemporary residence located in Santa Monica, California.

house-in-santa-monica-by-michael-kovac (1) house-in-santa-monica-by-michael-kovac (2) house-in-santa-monica-by-michael-kovac (3) house-in-santa-monica-by-michael-kovac (4) house-in-santa-monica-by-michael-kovac (5) house-in-santa-monica-by-michael-kovac (6) house-in-santa-monica-by-michael-kovac (7) house-in-santa-monica-by-michael-kovac (8) house-in-santa-monica-by-michael-kovac (9) house-in-santa-monica-by-michael-kovac (10) house-in-santa-monica-by-michael-kovac (11) house-in-santa-monica-by-michael-kovac (12) house-in-santa-monica-by-michael-kovac (13) house-in-santa-monica-by-michael-kovac (14) house-in-santa-monica-by-michael-kovac (15) house-in-santa-monica-by-michael-kovac (16) house-in-santa-monica-by-michael-kovac (17) house-in-santa-monica-by-michael-kovac (18) house-in-santa-monica-by-michael-kovac (19) house-in-santa-monica-by-michael-kovac (20) house-in-santa-monica-by-michael-kovac (21) house-in-santa-monica-by-michael-kovac (22) house-in-santa-monica-by-michael-kovac (23) house-in-santa-monica-by-michael-kovac (24) house-in-santa-monica-by-michael-kovac (25) house-in-santa-monica-by-michael-kovac (26) house-in-santa-monica-by-michael-kovac (27)

Description:

The home’s primary conceptual move is the placement of the master suite and bedrooms in dual, hull-like volumes on the second level. The forms are clearly separate, yet are responsive to each other, and create a fluid double-height space in their interstice. A slender bridge joins the two, and glazing above and at both ends incorporates an internal brise-soleil, etched to recall the shifting silhouettes of wind-blown palms. The nautical, tropical feel continues at the rear of the property, where a gangway connects the second floor to the to the pool area. Beyond is an intimately scaled cabana, which accommodates a guest suite. The home was designed with green practices in mind; LED lighting is used throughout, and photovoltaic panels are incorporated into the roof. The hulls are clad in a composite of rice hulls and mineral oil that simulates wood, but is far more robust and sustainable.

 

Leave a reply