Gorgeous Casa VM in Spain by MORA-SANVISENS Arquitectes Associats

Barcelona-based MORA-SANVISENS Arquitectes Associats designed the Casa VM, a private residence located in Cadaques, Spain.

Gorgeous Casa VM in Spain by MORA-SANVISENS Arquitectes Associats2 Gorgeous Casa VM in Spain by MORA-SANVISENS Arquitectes Associats3 Gorgeous Casa VM in Spain by MORA-SANVISENS Arquitectes Associats4 Gorgeous Casa VM in Spain by MORA-SANVISENS Arquitectes Associats5 Gorgeous Casa VM in Spain by MORA-SANVISENS Arquitectes Associats6 Gorgeous Casa VM in Spain by MORA-SANVISENS Arquitectes Associats7 Gorgeous Casa VM in Spain by MORA-SANVISENS Arquitectes Associats8 Gorgeous Casa VM in Spain by MORA-SANVISENS Arquitectes Associats9 Gorgeous Casa VM in Spain by MORA-SANVISENS Arquitectes Associats10 Gorgeous Casa VM in Spain by MORA-SANVISENS Arquitectes Associats11 Gorgeous Casa VM in Spain by MORA-SANVISENS Arquitectes Associats12 Gorgeous Casa VM in Spain by MORA-SANVISENS Arquitectes Associats13 Gorgeous Casa VM in Spain by MORA-SANVISENS Arquitectes Associats14 Gorgeous Casa VM in Spain by MORA-SANVISENS Arquitectes Associats15 Gorgeous Casa VM in Spain by MORA-SANVISENS Arquitectes Associats16 Gorgeous Casa VM in Spain by MORA-SANVISENS Arquitectes Associats17 Gorgeous Casa VM in Spain by MORA-SANVISENS Arquitectes Associats18 Gorgeous Casa VM in Spain by MORA-SANVISENS Arquitectes Associats19

Description by MORA-SANVISENS Arquitectes Associats:

“The by- laws in “Paratge de s’Alquería” in Cadaqués are so restrictive that they determine every kind of architecture. The buildings are required to have only one floor, sloping tile roof, and walls covered up or built up with local stone. These regulations, which are in principle established to guarantee the integration of the architecture into the landscape, do not achieve their purpose, because architectural quality is independent of these conditions.

The designed house adopts these regulations proposing three volumes covered with a single slope, so that two of them form an “L” shape orientated towards south, where the views to “S’Alquería Cove” are, and protected from the north wind.

These three volumes contain three spaces: the first one, at the access to the house, turns into a porch to park the vehicles; the second one embraces platforms in different levels, such as the swimming pool; and the third one, in a lower level, is the entrance to the service area and parking.”

Gorgeous Casa VM in Spain by MORA-SANVISENS Arquitectes Associats20

Photos by Lluís Casals via homedsgn

 

Leave a reply