vila-madalena-apartment-by-sub-estudio (1)

Sub Estudio have designed the renovation and modification of Gentlewoman Residence, a 70 square meter duplex apartment located in Vila Madalena  Building, Pinheiros District, São Paulo, Brazil.

vila-madalena-apartment-by-sub-estudio (2) vila-madalena-apartment-by-sub-estudio (3) vila-madalena-apartment-by-sub-estudio (4) vila-madalena-apartment-by-sub-estudio (5) vila-madalena-apartment-by-sub-estudio (6) vila-madalena-apartment-by-sub-estudio (7) vila-madalena-apartment-by-sub-estudio (8) vila-madalena-apartment-by-sub-estudio (9) vila-madalena-apartment-by-sub-estudio (10) vila-madalena-apartment-by-sub-estudio (11) vila-madalena-apartment-by-sub-estudio (12) vila-madalena-apartment-by-sub-estudio (13) vila-madalena-apartment-by-sub-estudio (14) vila-madalena-apartment-by-sub-estudio (15) vila-madalena-apartment-by-sub-estudio (16) vila-madalena-apartment-by-sub-estudio (17) vila-madalena-apartment-by-sub-estudio (18) vila-madalena-apartment-by-sub-estudio (19) vila-madalena-apartment-by-sub-estudio (20) vila-madalena-apartment-by-sub-estudio (21)

Description by Sub Estudio:

Located in new building in Vila Madalena, this apartment is part of a series of new developments built by Idea Zarvos. The building was designed with structural modules and peripherals infrastructure, so that indoor plants could have complete freedom of designing an apartment duplex where the lower floor comprises social and higher the more reserved areas. The upstairs does not cover the total area of the apartment, leaving part of the living room and kitchen with double right foot and allowing the upper floor to open up to the bottom. ’s apartment was designed and delivered to the bone from the plant to the furniture. In downstairs space is all free, but reserved the service area and the bathroom.

The living area is divided into two, one of which can be completely closed by sliding doors turning a second bedroom when needed. island that doubles as a kitchen countertop and dining table cuts along the flat setting room and kitchen that merge into large open space of the lower deck. Ladder comes off the wall giving way to a bookshelf and objects, taking account of the double height of the apartment. Bedroom, office and bathroom are located upstairs, with a little more privacy. Though common area and private area are physically separated, the countertop desk opens a “window” for this room double height, which allows the look canopy of street trees and provides an integration of the two floors.

 

Photos courtesy Fran Parente

 

Leave a reply