innovation child-friendly home

I guess the Panorama House, located in in Chungcheongbuk-do, South Korea, is one of the most innovative homes I have ever seen, and a little bit child-friendly too.

Architect Moon Hoon designed the 208.14 square meter house with a very adorable wooden slide built directly into a library. What’s more interesting is that the creation of a multi-functional space that includes the large staircase, bookshelves, casual reading space, home cinema, slide and much more.

FunFilledHomewithaLibrarySlideDesignedbyMoonHoon1 FunFilledHomewithaLibrarySlideDesignedbyMoonHoon2 FunFilledHomewithaLibrarySlideDesignedbyMoonHoon3 FunFilledHomewithaLibrarySlideDesignedbyMoonHoon4 FunFilledHomewithaLibrarySlideDesignedbyMoonHoon5 FunFilledHomewithaLibrarySlideDesignedbyMoonHoon6 FunFilledHomewithaLibrarySlideDesignedbyMoonHoon7 FunFilledHomewithaLibrarySlideDesignedbyMoonHoon8 FunFilledHomewithaLibrarySlideDesignedbyMoonHoon9 FunFilledHomewithaLibrarySlideDesignedbyMoonHoon10 FunFilledHomewithaLibrarySlideDesignedbyMoonHoon11 FunFilledHomewithaLibrarySlideDesignedbyMoonHoon12 FunFilledHomewithaLibrarySlideDesignedbyMoonHoon13 FunFilledHomewithaLibrarySlideDesignedbyMoonHoon14 FunFilledHomewithaLibrarySlideDesignedbyMoonHoon15 FunFilledHomewithaLibrarySlideDesignedbyMoonHoon16 FunFilledHomewithaLibrarySlideDesignedbyMoonHoon17 FunFilledHomewithaLibrarySlideDesignedbyMoonHoon18 FunFilledHomewithaLibrarySlideDesignedbyMoonHoon19 FunFilledHomewithaLibrarySlideDesignedbyMoonHoon20 FunFilledHomewithaLibrarySlideDesignedbyMoonHoon21 FunFilledHomewithaLibrarySlideDesignedbyMoonHoon22

Panorama House by Moon Hoon:

The basic request of upper and lower spatial organization and the shape of the site prompted a long and tin house with fluctuating facade which would allow for more differentiated view. The key was coming up with a multi-functional space which is a large staircase, bookshelves, casual reading space, home cinema, slide and many more.

The client was very pleased with the design, and the initial design was accepted and finalized almost instantly, only with minor adjustments. The kitchen and dining space is another important space where family gathers to bond. The TV was pushed away to a smaller living room. The attic is where the best view is possible, it is used as a play room for younger kids. The multi-use stair and slice space brings much active energy to the house, not only children, but also grown ups love the slide staircase  An action filled playful house for all ages.

FunFilledHomewithaLibrarySlideDesignedbyMoonHoon23

Photos by Namgoong Sun | Moon Hoon Architects

[via colossal]

 

Leave a reply