Distinct Angular Orangerock Office  Masked with Cortensteel Screen by Möhn + Bouman

Rotterdam-based international architecture practice Möhn + Bouman was commissioned by a small innovative project developer called Orangerock to renovate an abandoned house into a temporary office. Located in Emmen, The Netherlands, the old structure was designed with a Cortensteel screen. The angular office building was given a faceted orange façade composed of sheets of pre-rusted steel.

Distinct Angular Orangerock Office  Masked with Cortensteel Screen by Möhn + Bouman2 Distinct Angular Orangerock Office  Masked with Cortensteel Screen by Möhn + Bouman3 Distinct Angular Orangerock Office  Masked with Cortensteel Screen by Möhn + Bouman4 Distinct Angular Orangerock Office  Masked with Cortensteel Screen by Möhn + Bouman5 Distinct Angular Orangerock Office  Masked with Cortensteel Screen by Möhn + Bouman6 Distinct Angular Orangerock Office  Masked with Cortensteel Screen by Möhn + Bouman7 Distinct Angular Orangerock Office  Masked with Cortensteel Screen by Möhn + Bouman8

Description by Möhn + Bouman:

The client, a small innovative project developer called Orangerock, acquired a piece of land close to the city centre for future redevelopment, planned to take place within ten years. On the site some old buildings can be found that will eventually be demolished. Until that moment the developer decided to temporary use one of the available buildings, an old rustique house, as his office. We were  asked to design an intervention to turn it in a representative office. Instead of renovation for esthetic purposes, we designed a Cortensteel screen that masks the old building. It was completely computer-cut, allowing a very sophisticated detailing. After production it was installed within two weeks. To prevent staining the glass, rusty water from the roof is guided to a hidden gutter. The gutter ends above a massive rock, gradually coloring it orange over the years.

Distinct Angular Orangerock Office  Masked with Cortensteel Screen by Möhn + Bouman9

[via dezeen]

 

Leave a reply