rocafort-house-by-ramon-esteve-studio (1)

Ramon Esteve Studio have designed the Rocafort Holiday House located in the third largest city in Spain,Valencia.

A house of contrast, the exterior of the house has a classic design while its interior and backyard  has a modern touch.

rocafort-house-by-ramon-esteve-studio (2) rocafort-house-by-ramon-esteve-studio (3) rocafort-house-by-ramon-esteve-studio (4) rocafort-house-by-ramon-esteve-studio (5) rocafort-house-by-ramon-esteve-studio (6) rocafort-house-by-ramon-esteve-studio (7) rocafort-house-by-ramon-esteve-studio (8) rocafort-house-by-ramon-esteve-studio (9)

Description by Ramon Esteve Studio:

The starting condition for this house was born from the trapezoidal shape of the plot in a residential environment more buildable, where the vegetation is dense boundary element lying in the background. This gives rise to raise the house as a volume with a marked longitudinal directionality, in which the work of targeting and control of space perception and visual takes on special meaning draft in the composition of these different spaces depends exclusively on handling geometry and therefore a compact volume will practice a process of addition and subtraction to make the built environment acquires an appropriate proportion. Light, because due to tis plastic capacity, can generate enormous atmospheres whose quality and good job depends largely consistency of the result. Now after simply present together, it appears that these two concepts can not be worked independently because, ultimately, the right combination of both determines the successful outcome. Starting from this, it seeks to provide each room a distinct character. The inside-outside traffic is very important in this. Extending the envelope of the house to the outside is achieved by dilating space and the influence of the home on the environment that expands. Furthermore, the gaps produced are receiving light by passing through holes differentiated by time of day and depending on the degree of intimacy, i.e., clear and shining through the open gaps in the porch, private spaces and densifying the atmosphere around them.

 

Photos courtesy Ramon Esteve Studio

 

Leave a reply