Attractively Awesome Visitors Center in Germany by Ooze Architects

Architecture and design firm Ooze Architects was commissioned to build a temporary visitors center for EMSCHERKUNST.2013 in Germany. The project  also included an art camp for local art associations. Oversea containers were re-used by the firm and  were splashed with vibrant colors to exude a very welcoming atmosphere.

Attractively Awesome Visitors Center in Germany by Ooze Architects2 Attractively Awesome Visitors Center in Germany by Ooze Architects3 Attractively Awesome Visitors Center in Germany by Ooze Architects4 Attractively Awesome Visitors Center in Germany by Ooze Architects5 Attractively Awesome Visitors Center in Germany by Ooze Architects6 Attractively Awesome Visitors Center in Germany by Ooze Architects7 Attractively Awesome Visitors Center in Germany by Ooze Architects8 Attractively Awesome Visitors Center in Germany by Ooze Architects9 Attractively Awesome Visitors Center in Germany by Ooze Architects10

Description by Ooze Architects:

The temporary Visitors Center for EMSCHERKUNST.2013 and the Art Camp for local art associations are made from re-used oversea containers which house the different programs. By keeping the layout strictly on ground level and referring to a path through a village, not only the space inside matters, but also the various in-between spaces, sheltered by a roof or open-air.

In this way a variety of social spaces are created while keeping the site fully permeable.

Along this path spanning from the visitors center to the art camp and connecting the Rhein-Herne canal to the Lindnerstrasse, different activities are plugged-in. The

journey through this village and the sequence of activities go from rent a bike, information, cafes, shop, cinema towards artist village with art production and education and finally reaching the artist in residence.

The path itself is defined by the different qualities of the ground: pallets, pebbles, gardens and flower fields. The roof shadows the containers, create spaces sheltered from the elements underneath and offers a spatial chromatic experience while walking through.

Attractively Awesome Visitors Center in Germany by Ooze Architects11

[via archdaily]

 

Leave a reply