AlanVooHousebyNeilMDenariArchitects1

Neil M Denari Architects designed the Alan-Voo House.

A creative and minimalist home renovation for a family of five, located in Los Angeles, California. Completed in 2007.

minimalist house design  AlanVooHousebyNeilMDenariArchitects2 AlanVooHousebyNeilMDenariArchitects3 AlanVooHousebyNeilMDenariArchitects4 AlanVooHousebyNeilMDenariArchitects5 AlanVooHousebyNeilMDenariArchitects6 AlanVooHousebyNeilMDenariArchitects7

Alan-Voo House by Neil M Denari Architects:

Microflows in a Backyard

The clients for this house renovation / extension, a couple with three daughters, are a creative, democratic unit. The father directs film trailers, the mother is a graphic designer and illustrator, while the high school / middle school / elementary school aged daughters are all immersed in their own versions of their parents visual cultures. The family have asked that 1,000 sf be added to the site in addition to the existing 1,000 sf house. 

The scheme leaves half of the house for the daughter’s bedrooms and incorporates the other half plus new extensions in front and back into a public zone and a private bedroom for the parents. This strategy amounts to a new 16 ft wide linear house being inserted into the existing house. Multi-toned, bright colors accentuate the new pieces which suggests a graphic expression representative of the family’s interests.

 

Photos by Benny Chan of FotoworksNeil M Denari Architects

 

Leave a reply